• Slider
  • BEHIND THE SCENES: the newly unveiled Radisson Blu Hotel Nice, France

    Light, modern public area
    800 533 Hamish Kilburn
    • 0

    Following the reopening of Radisson Blu, Nice, Hotel Designs caught up with design firm Trevillion to find out what challenges it faced when refurbishing both the guestrooms and meeting and events areas of the hotel…

    Located on the famous Promenade des Anglais, Radisson Blu, Nice, has recently undergone monumental refurbishments as part of a colossal €12 million upgrade. Commencing in 2015, the hotel can now announce its completion which features new guestrooms, two new restaurants, upgraded public areas and a programme to enhance the hotel’s Meetings and Events space.

    The visionary design firm behind the renovated guestrooms and M&E areas is Trevillion. “The location calls for an holistic approach to the interior design solutions providing a casual yet smart environment condusive to both leisure & corporate guests,” says Design Director at Trevellion, Frances Blackham.

     

    Rooftop restaurant/bar overlooking striking Mediterranean views

    The hotel now shelters more than 330 guestrooms, all offering a stylish and contemporary feel with a Mediterranean design that fits perfectly with the hotel’s seafront location.

    Designing relevant interiors while remaining sensitive to the heritage of the building and the location it surrounds was one of the major challenges faced by Blackham and her team. To combat this, the designers turned their attention to natural elements. “We have used a clever use of new intelligent material types in the guestrooms, which is married with simple detailing and encompassing all the facilities expected by the international traveller,” explains Blackham. “This has transformed many existing elements retained within the rooms and delivers a new aesthetic and meets the expectations of the Radisson Blu brand.”

    Guestroom with natural tones and light interiors

    The now bright and spacious guestrooms are dressed in natural tones with grey and blue accents, providing a clean and fresh feel. In-room technology is enhanced with the addition of smart TV’s.

    Faced to re-imagine the interiors of the M&E areas, Trevillion’s main task was to create a light, airy atmosphere without the luxury of natural light to play with. “A windowless environment required an approach that would deliver a unique appeal across the hospitality sector,” Blackham explains. “Illuminated artwork together with a neutral pallatte delivers a fresh upbeat environment for both functions and corporate use.”

    To add to the overall transformation of the hotel, the public areas and lobby have been fully renovated and the ground floor bar and restaurant, Le 223, is sporting a sleek new look. Meanwhile, Calade restaurant, is superbly positioned on the hotel’s rooftop and offers some of the finest views of the Côte d’Azur.

    Hamish Kilburn / 11.06.2018

    Share

    • 0